Jullie 10 meest gestelde vragen over de Ulow-E2
  • Warmtewijzer

Jullie 10 meest gestelde vragen over de Ulow-E2

In de vorige editie van Warmtewijzer gaven we jullie de kans om vragen te stellen over de nieuwe Ulow-E2. We zetten de antwoorden op de 10 meest gestelde vragen op een rij voor u en uw klanten.

  1. Wat is het verschil tussen de Ulow-E2, een gewone radiator en een convector?

    De Ulow-E2 is een radiator en convector in één. Hij combineert stralingswarmte met versterkte convectie. De ventilatoren brengen een optimale warmteverspreiding in de ruimte. In tegenstelling tot een gewone radiator kan de Ulow-E2 op ook zorgen voor droge koeling.

    Hij past in verschillende warmteregimes: de ultra lage temperatuur van 35 graden, maar ook hogere temperaturen tot 60 graden. In de toekomst kan u hem dus perfect op een warmtepomp aansluiten als uw klanten daarin investeren. Dat is niet mogelijk met een gewone convector.
     
  2. Kan ik met de Ulow-E2 de temperatuur in zones regelen?

    Absoluut. Elke Ulow-E2 heeft een ingebouwde thermostaat en past zichzelf volgens de ingestelde temperatuur automatisch aan. In de toekomst kan uw klant de radiator via de Touch E3-app ook met zijn smartphone aansturen.
     
  3. Welke warmtebehoeften kan ik met de Ulow-E2 opvangen?

    De ulow-e2 is verkrijgbaar in een ruim aantal maten, waaronder 3 hoogtes en 9 lengtes. Met de Ulow-E2 calculator kan u snel en eenvoudige berekenen welke Ulow-E2 radiator u het best kiest voor een optimaal warmtecomfort in iedere ruimte.
     
  4. Mag ik de Ulow-E2 in de badkamer plaatsen?

    Dat raden we niet aan. Vooral wanneer u de Ulow-E2 inpast in een warmteregime met een lage aanvoertemperatuur. Dan voelt de Ulow-E2 voor uw klanten minder comfortabel aan. U kan de Ulow-E2 wel perfect plaatsen in alle andere leefruimtes.
     
  5. De Ulow-E2 werkt met ventilatoren, stoort het geluid ervan in de slaapkamer?

    Neen. In comfortmodus produceren de ventilatoren 20 tot 25 dB. Vergelijkbaar met iemand die u vanop 1,5 meter iets toefluistert. In boost modus maken ze een geluid van 34 dB. Dat kan u vergelijken met het geroezemoes in een bibliotheek en vormt geen hinder in de slaapkamer.
     
  6. Hoe moet ik de ventilatoren regelen?

    U hoeft niets te doen. De ventilatoren schakelen automatisch aan wanneer het verschil tussen de ruimtetemperatuur en de retourtemperatuur 3 graden is. Zodra de ingebouwde thermostaat voelt dat de gevraagde temperatuur in de ruimte bereikt is, stoppen ze automatisch met draaien. Het enige wat uw klanten moeten doen is de gewenste temperatuur instellen via het touchpad.
     
  7. Waarom zijn de ventilatoren in het midden van de radiator geplaatst?

    Dat werkt geluidsisolerend en zorgt voor het beste rendement. Omdat de ventilatoren in het midden zijn geïnstalleerd, vindt er een aanzuigende werking plaats onderaan en een blazende werking bovenaan. Als de ventilatoren zich onderaan bevinden, zou er te veel weerstand ontstaan.
     
  8. Hoe onderhouden mijn klanten de ventilatoren?

    De Ulow-E2 vergt weinig onderhoud. Uw klanten kunnen de zijbekledingen er langs beide kanten afhalen. Daarna halen ze de ventilatoren uit de rail. Nadat ze schoongemaakt zijn, schuiven ze vlot terug in de radiator.

    Er zijn geen specifieke onderhoudsvoorschriften. De ventilatoren gaan ongeveer 15 jaar mee. Dat is even lang als de ventilatoren van andere toestellen.
     
  9. Waarom heeft de Ulow-E2 geen aarding en mag ik de elektriciteitskabel doorknippen bij de installatie?

    De Ulow-E2 is een dubbel-geïsoleerd toestel, klasse 2. Dat wil zeggen dat er geen aarding nodig is. Ook niet als u de Ulow-E2 in de buurt van water – bv. in de keuken – installeert. De kabel mag u doorknippen. De garantie blijft behouden.
     
  10. Hoeveel elektriciteit verbruikt de Ulow-E2?

    De Ulow-E2 is energiezuinig. In comfort modus moduleren de ventilatoren tussen 0 en 8 volt. In boost is dit 12 volt, wat overeenkomt met max. 15 watt.

Tip: Geef uw klanten mee dat ze dit melden aan de EPB-verslaggever. Het verbruik van de Ulow-E2 is zo laag, dat het geen invloed heeft op de EPB-score van hun woning.