België
Home

Radson is BIM-ready!

Radson is BIM-ready!

Radson gaat als innovatieve producent van radiatoren en vloerverwarming mee in de ontwikkeling van het Nieuwe Bouwen. Voor het steeds meer toegepaste Bouw Informatie Model (BIM) hebben we het volledige Radson-gamma radiatoren in diverse BIM-geschikte bibliotheken ondergebracht.

Dit is BIM

BIM is al enige tijd in opmars in de bouwwereld. In BIM werken alle bouwpartners digitaal samen; zowel in ontwerp (architecten en studiebureaus) als in uitvoering (bouw- en installatiebedrijven) en bovendien gebouwbeheer en –onderhoud. Hoe? Door het gebouw virtueel in 3 dimensies neer te zetten en er alle relevante informatie, bestekken, maatvoeringen en tekeningen aan te koppelen. De meest gebruikte BIM-programma’s zijn Autocad en Revit. Ook is er software, zoals Stabicad en de Witas Localiser, die deze programma’s als platform benutten en er tal van gebruiksvriendelijke en snelle functies aan toevoegen.

BIM maakt bouwen beter

Al vanaf de eerste ontwerpfase wordt het bouwproject gevisualiseerd. Kostenramingen voor bouw en exploitatie zijn nauwkeuriger en er komen minder foute interpretaties en (vaak onderschatte!) faalkosten voor. De afstemming tussen alle partijen verloopt veel beter en dubbel werk wordt voorkomen. Voor efficiënt gebouwbeheer levert BIM alle benodigde informatie, zoals onderhoudsschema’s, bedieningsvoorschriften, foutmeldingen, herstellingen en garantievoorwaarden.

Vraag hier de bibliotheek van uw keuze aan!

Radson’s radiatorenbibliotheken zijn beschikbaar voor:

  • Revit
  • 3D DWG-versie voor CAD-software

Alle versies zijn in het Nederlands en Frans beschikbaar en omvatten het complete Radson gamma paneel-, design- en badkamerradiatoren.

Ze worden regelmatig bijgewerkt met actuele data.

Voor al uw andere BIM-gerelateerde vragen: mail naar [email protected]

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.