België

Badkamer

Badkamer

 

In de badkamer is kou vaak het meest hinderlijk. Wanneer u een verwarming uitkiest voor uw badkamer, houdt dan in gedachte dat de luchttemperatuur daar hoger moet zijn dan in andere kamers, namelijk zo rond de 24°C.

Vocht is niet goed voor radiatoren. Daarom adviseren wij om in de badkamer alleen modellen te gebruiken die hier speciaal voor ontworpen zijn. Badkamerverwarming is namelijk bestand tegen luchtvochtigheid, maar moet niet direct in aanraking komen met water, bijvoorbeeld uit het bad of de douche. Het ontwerp van de badkamer moet hier rekening mee houden.

Het gekozen model en de maat van de badkamerradiator moeten passen bij de warmtekenmerken van de ruimte. Een badkamerverwarming mag niet te veel ruimte innemen, maar moet tegelijkertijd efficiënt genoeg zijn om de juiste en comfortabele temperatuur in de badkamer te creëren.

Badkamerverwarming kan worden aangevuld met functionele accessoires. Praktische onderdelen zijn onder meer handgrepen en haakjes waaraan u handig uw handdoek kunt drogen. Glazen planken zijn ook een slimme oplossing voor kleine badkamers, omdat ze extra opbergruimte bieden voor kleine items.

Daarnaast is een elektrische turbo voor de badkamerradiator een handig extraatje. Hiermee kan de radiator ook buiten het stookseizoen gebruikt worden. Dankzij de turbo kunt u de badkamer opwarmen en snel vochtige handdoeken drogen.

Het meest comfortabele verwarmingssysteem voor de badkamer is een badkamerradiator in combinatie met vloerverwarming. De mooie en functionele radiator verwarmt en droogt handdoeken snel, terwijl de vloerverwarming aangenaam en warm aanvoelt. Bovendien zorgt deze combinatie voor een constante, comfortabele temperatuur, ook in grotere kamers. Koude voeten, natte vloeren en een vochtige douchemat zijn hiermee verleden tijd.

Om de interactie tussen de badkamerradiator en de vloerverwarming te verbeteren gebruikt u moderne kranen, waarmee u de radiator en de vloerverwarming met één thermostaat kunt instellen.

Galvaniseren van radiatoren

Galvaniseren of electrolytische verzinken is een behandeling waarbij paneelradiatoren voorzien worden van extra bescherming wanneer zij in een vochtige ruimte worden opgesteld. Indien u dus overweegt om een paneelradiator te plaatsen in uw badkamer, kan Radson u deze extra optie aanbieden. Galvaniseren is niet nodig bij de (elektrische) badkamerradiatoren van Radson. Deze zijn reeds voorzien van de nodige bescherming tegen vocht. Het is wel aangeraden om de radiatoren steeds op minstens één meter van de natte cel (douche / bad) te monteren.