België

Slaapkamer

Slaapkamer

 

De slaapkamer is een plek voor comfort en rust. De temperatuur van de slaapkamer moet ongeveer twee graden lager zijn dan in de rest van het huis. Een optimale temperatuur voor een diepe slaap is 18°C.

Geschikte klimaatomstandigheden, ofwel de juiste temperatuur en een voldoende hoge luchtvochtigheidsgraad, beïnvloeden het welzijn en een goede nachtrust.

Een belangrijk aspect is de plaatsing van de radiatoren, bij voorkeur onder het raam (horizontale designradiator) of tussen beglazing (verticale designradiator). Het is handig om de verwarmingsindeling al te bepalen voordat u begint met inrichten, zodat de radiator niet te dicht bij het hoofdeinde van het bed komt te staan, of de opening van (kast)deuren belemmert.

Vloerverwarming is ook een praktische oplossing voor de slaapkamer omdat de warmteverdeling in de kamer goed is voor de gezondheid. Bovendien zorgt vloerverwarming voor minder stofverspreiding. Dit is vooral belangrijk in de slaapkamer, waar een goede luchtkwaliteit garant staat voor een comfortabele nacht.

Een bijkomend voordeel van deze oplossing is het esthetische aspect. Het systeem is volledig verborgen onder de vloer, waardoor u alle muren kunt indelen zoals u dat wilt. U hoeft zich geen zorgen te maken over de juiste positie van het bed ten opzichte van de radiatoren. Ook het luxueuze gevoel van wakker worden met een warme vloer is essentieel.

Kiest u voor vloerverwarming in de slaapkamer, houdt dan in gedachten dat u de vloer het beste met natuurlijke materialen kunt bedekken die de warmte goed geleiden, bijvoorbeeld steen, keramische tegels of een speciaal soort hout. Als u vloerverwarming neemt in de slaapkamer, neem dan een bed op poten.

Een onafhankelijk temperatuurbeheersingssyteem past de temperatuur van de slaapkamer aan de dagelijkse levenscyclus van de gebruikers aan. Naast dat het onafhankelijke aanpassingssysteem het hoogste comfort biedt, bespaart het ook behoorlijk wat geld, doordat het de temperatuur in de kamer verlaagt wanneer deze niet gebruikt wordt. U kunt bijna 50% besparen vergeleken met andere systemen zonder aanpassingsoptie, en 20-30% vergeleken met systemen met één temperatuursensor in het hele gebouw.