België

Woonkamer

Woonkamer

 

De inrichting en voorzieningen van de woonkamer zijn vaak het pronkstuk van het huis. Dit is de plek waar het dagelijkse gezinsleven zich afspeelt, waar we onze gasten ontvangen en waar we de meeste vrije tijd doorbrengen. Het kiezen van de juiste verwarming speelt een grote rol bij de inrichting van deze ruimte. U wilt graag een verwarming die comfort biedt en die zowel uiterlijk als functionaliteit van het interieur vooropstelt.

In woonkamers met standaardramen, worden radiatoren traditioneel onder de vensterbank geplaatst. Als de radiatoren nogal zichtbaar zijn in de geplande woonkamerinrichting, dan adviseren wij decoratieve modellen die qua kleur matchen met het interieur.

Moderne bouwprojecten hebben vaak meer open ruimtes en grote glazen onderdelen. Steeds vaker bestaat de benedenverdieping uit een grote open gemeenschappelijke ruimte, waar geen plaats meer is voor de traditionele muurpaneelradiatoren. Als uw woonkamer ook zo ontworpen is, kies dan voor vloerverwarming.

Vloerverwarming vergt geen onderhoud of reiniging en is volledig onzichtbaar. Hierdoor hoeft u bij de inrichting van uw huis en de keuze van uw meubilair niet na te denken over ruimte voor radiatoren. Ook het ontwerp en de hoogte van de ramen worden hierdoor niet ingeperkt. De installatie van vloerverwarming vereist een juiste voorbereiding van de structuur onder de vloer. De keuze voor dit type verwarming moet dus al genomen worden in de bouwfase.

Vloerverwarming geeft een aangenaam gevoel van een warme vloer en zorgt binnenshuis voor de beste temperatuurverdeling. Dat neemt niet weg dat voor goede functionaliteit aan bepaalde voorwaarden voldaan moet worden. De vloer moet worden afgewerkt met materialen die de warmte goed geleiden. Ook kunt u beter geen dik tapijt leggen en zult u meubels met poten moeten nemen, om de natuurlijke luchtcirculatie niet te belemmeren.

Als u toch een houten vloerafwerking wilt houden in de woonkamer, dan kan kanaalconvectorverwarming uitkomst bieden: kostenbesparend en tegelijkertijd een spectaculaire oplossing. Dit type verwarming wordt in de vloer langs de ramen geplaatst en is bijna volledig onzichtbaar. Het openen van balkondeuren wordt niet belemmerd en de verwarming werkt door middel van warme luchtcirculatie. Deze oplossing is hierdoor zeer efficiënt en voorkomt beslagen ramen.

Het verwarmingssysteem is onafhankelijk in te stellen en zorgt zo voor optimaal warmtecomfort in de woonkamer. Een thermostaat die de verwarming van de woonkamer regelt is vooral handig als u voornemens bent een haard te gebruiken.