België
Kwaliteit

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Wees zorgzaam voor uw omgeving en voor onze planeet.

Radson-radiatoren zijn geschikt voor nieuwbouw én renovatie. Radiatoren hebben de langste levenscyclus, langer dan eender welke andere warmtebron, en zijn een aantrekkelijke, kost -en energie-efficiënte aanvulling op elk huis. Radson-radiatoren kunnen snel en eenvoudig in een bestaand verwarmingssysteem geïntegreerd worden (makkelijke installatie, weinig afval, verstoringen of verbouwingen). Radson-radiatoren kunnen zonder probleem aangesloten worden op bestaande leidingen en uitgebalanceerd worden. Klaar voor gebruik, in enkele uren.


VOORDELEN VOOR DE EINDGEBRUIKER

Hoger rendement met lagere watertemperaturen

Lage temperatuur-radiatoren brengen net zo effectief warmte in een ruimte als traditionele radiatoren. Ze hebben echter duidelijke voordelen tegenover andere systemen: een groter comfort binnenshuis, een hoger totaal energierendement en warmteopwekkingsrendement en minder systeemverliezen.

Geschikt voor alle klimaten

Overal ter wereld kunt u radiatoren gebruiken in verwarmingssystemen met lage temperatuur. Wat het weer ook doet, hoe koud het ook wordt: met radiatoren kan een goed geïsoleerd huis altijd worden verwarmd tot een aangename temperatuur.

Lagere energiekosten

Radiatoren in verwarmingssystemen met lage temperatuur hebben minder energie nodig om efficiënt te functioneren. Een moderne gezinswoning of kantoorgebouw kan worden verwarmd tot een comfortabele 20°C door middel van radiatoren met werktemperaturen van 45/35°C. Traditionele verwarmingssystemen hebben water met een temperatuur van 75°C nodig om dezelfde kamertemperatuur te bereiken – en gebruiken dus meer energie voor hetzelfde resultaat.

Groter comfort

Met hun unieke combinatie van convectie- en stralingswarmte verzekeren lage temperatuur-radiatoren u van een constant aangename temperatuur. Geen storende tocht, geen onaangenaam ‘droog’ of HOGER ‘stoffig’ gevoel.

Compatibel met vloerverwarming

In combinatie met lage temperatuur-radiatoren kan vloerverwarming optimale rendements- en comfortniveaus behalen.

Efficiënte en betere beheersing binnenklimaat

Radiatoren reageert snel op het signaal voor de vereiste temperatuur van de thermostaat en verspreiden de warmte snel, stil en gelijkmatig. Binnen enkele minuten is de kamer op een consistente temperatuur gebracht, vloer tot plafond.

Klaar voor hernieuwbare energie

Lage temperatuur-radiatoren zijn ontworpen voor topprestaties, onafhankelijk van de energiebron die het systeem verwarmt. Het rendement van de radiator wordt niet beïnvloed door de kosten of beschikbaarheid van een specifieke soort energie, zoals bijvoorbeeld fossiele brandstoffen. Als u andere energiebronnen wilt gebruiken, waaronder ook hernieuwbare, hoeft u alleen maar de boiler aan te passen of te vervangen.

100 % recycleerbaar

Radiatoren zijn zodanig ontworpen dat aan het einde van hun levenscyclus alle onderdelen van elkaar kunnen worden gescheiden. Alle metalen onderdelen (voornamelijk van staal) zijn geschikt voor recycling en hergebruik, en ook werkelijk waardevol genoeg om dat te doen.

Gezonde levensomstandigheden

Lage temperatuur-radiatoren zijn veilig. Geen verbrandend stof, geen afwijkingen in de ionisatiebalans van de lucht, geen onaangename geur. En bij aanraking absoluut geen risico op brandwonden.